Плуване

Когато и да стартират с този спорт децата, той ще им донесе ползи, но колкото по-рано, толкова по-добре.

Достъп

Басейнът в детски център “Палавите малчугани“ отваря вратите си за деца, желаещи да плуват и да бъдат част от забавленията ни. Тези от вас, които искат да се запознаят с първите стъпки в плуването, могат да го направят заедно с професионален треньор. Басейнът е с дължина 12 метра и дъблочина 80 см. Температурата на водата се поддържа целогодишно над 30 градуса.

Басейнът се пречиства чрез солна електролиза. Благодарение на нейните свойства се получава един кръговрат, при който натриевият хлорид се образува отново и отново, което гарантира постоянно чиста вода. Водата е напълно безвредна за очите и кожата.

Тук малчуганите Ви не само ще се открият много нови приятели, но и под формата на игра ще усвоят ценни умения. Има възможност за избор между групови и индивидуални уроци. При индивидуалните уроци се набляга на професионална подготовка за бъдещи състезатели, а при груповите децата Ви ще се запознаят с първите стъпки в плуването, придружено с много забавление и различни игри.

Дните и часовете за плуване на външни деца са:

Цената за 8 групови (до 5 деца) посещения  е 200 лв.

Сумите се заплащат по банкова сметка на МАЛЧУГАНИ 21 ООД – BG52UNCR70001524612930

Форма за записване на деца

За плуването

Плуването е един от най-енергизиращите и често практикуваните спортове. Известно е, че плуването раздвижва и натоварва цялото тяло и е една от най-добрите тренировки, с които тренираме равномерно максимален брой мускулни групи и по този начин – оформяме и извайваме тялото си. Когато се практикува при най-малките, то гарантира симетрична и добре оформена фигура в дългосрочен план. Именно плуването носи най-много ползи както за физическото здраве, така и за психиката на човек.

Като упражнение, то действа благоприятно на сърдечносъдовата дейност и подобрява състоянието на белите дробове. С продължителното занимание в басейн се развиват гъвкавостта, баланса и се избягват здравословни проблеми, свързани както с детското затлъстяване, така и с диабета.

Учене чрез откриване

Досегът с водата предизвиква у едно малко дете много нови усещания и въздействия, свързани с физическите свойства на водата. Ето защо много деца изпитват страх от плуването, с който ние се стремим да им помогнем да се преборят още от ранна възраст, за да не им се създава потенциален комплекс в бъдеще. Водата е няколко пъти по-тежка и по-плътна от въздушната среда и оказва силно механично налягане върху детското тяло. Хидростатичното налягане действа равномерно и леко масажиращо върху цялото тяло. То пресира многобройните кръвоносни съдове, разположени в кожата, облекчава периферното кръвообращение, а следователно и сърдечната дейност.

Натискът на водата върху гръдния кош задълбочава дишането и се явява мощно профилактично средство срещу застойни състояния на белия дроб, като дава възможност за развитие на капацитета и обема му. Водата действа и като мощно закалително средство. Всяко тяло, потопено във вода, се освобождава от действието на гравитацията. Това състояние, близко до състоянието на безтегловност, спомага да се отстрани характерната за всяко новородено мускулна и ставна скованост, да се нормализира мускулният тонус при различни заболявания на нервната система, а освен това създава допълнителна възможност за движения. Все пак, както знаем, водата е основният компонент, съставляващ човешкото тяло – тя представлява 45-75% от телесното тегло на човека.

Ползи за цялостното развитие

Тази жизненоважна течност развива гръдния кош на малкото дете, което от своя страна води до подобряване функциите на белия му дроб, сърцето и дихателната система; оказва благоприятно развитие въздействие на организма, като хармонично го развива, физически го укрепва и подобрява функциите правилното функциониране на органите му; повишава качеството на живот чрез подобряване на физическото, функционалното и психологическото състояние на бебетата, с практически животоопазващ ефект, като профилактика на удавянето.

Целта на заниманията е детето да се запознае с водата и да се научи да бъде в хармония с нея. Активните движения във водна среда стимулират физическото и психомоторното развитие, подобряват координацията и нервната система, укрепват костната система и имунитета, подобряват кръвообращението, дишането и развитието на интелекта, нормализират мускулния тонус, действат благотворно върху храносмилането и апетита, формират важни двигателни умения и приучават децата да се приспособяват по-бързо и по-лесно в необичайни и непознати ситуации.